Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

05.10.2021

Antwerp Real Estate 2021: de grote ommekeer?

De impact van corona op de kantorenmarkt.

Staan we voor de grote ommekeer? COVID-19 heeft tot een drastische wijziging geleid van onze organisaties en de manier waarop ze functioneren. Telewerk werd de norm en zal ook na de
gezondheidscrisis van tel blijven. Zijn die miljoenen vierkante meters aan kantoorruimte dan nog wel nodig? De reconversie van kantoorgebouwen naar multifunctionele ruimtes en woningen zou het antwoord kunnen zijn. Tegelijk zouden we op die manier ook tegemoetkomen aan de nood aan betaalbaar wonen op goed bereikbare locaties.

Tijdens Antwerp Real Estate 2021 krijgt u antwoord op dit soort vragen. We geven een overzicht van de jongste ontwikkelingen en trends in de vastgoedsector en meer specifiek in de kantorenmarkt.

Verschillende experts onder wie Maxime Kumpen, managing director CBRE en Rikkert Leeman, CEO Alides geven hun visie op deze uitdagingen én kansen. Peter St John, architect-zaakvoerder van Caruso St John Architects toont aan de hand van een concrete case aan dat reconversie van bestaande gebouwen hét thema van de toekomst is. Tenslotte geeft Michael Librecht, director property Europe bij Coca-Cola een voorbeeld uit de praktijk. Hoe kijken zij als groot internationaal bedrijf naar hun vierkante meters?

VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck leidt het congres in goede banen.

PROGRAMMA

14.30 uur
Onthaal met koffie

15.00 uur
Verwelkoming
Stéphane Verbeeck, ere-voorzitter Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en voorzitter Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS)

15.15 uur
Internationale situatieschets op de kantorenmarkt
Maxime Kumpen, managing director CBRE

15.35 uur
Converting office buildings into mixed-use buildings
Peter St John, founder Caruso St John Architects

16.05 uur
Hoe kijken ontwikkelaars en investeerders naar de markt postcorona: do’s-and-don’ts
Rikkert Leeman, CEO Alides

16.25 uur
Hoe kijkt een groot internationaal bedrijf naar zijn vierkante meters; een bedrijfsgetuigenis
Michael Librecht, director property Europe Coca-Cola

16.45 uur
Slotwoord
Michaël De Smet, voorzitter Real Estate Society (RES)

16.50 uur
Netwerkreceptie met walkingdinner

 

SCHRIJF JE HIER IN

 

In samenwerking met:

De Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS) vertegenwoordigt sinds meer dan 50 jaar drie belangrijke vastgoeddisciplines: vastgoedontwikkelaars, vastgoedinvesteerders en vastgoedverkavelaars. De leden van de BVS vertegenwoordigen: 85% van de kantoormarkt, 60% van de markt van handelsruimte en 40% van de ontwikkeling van de residentiële markt.

De vastgoedontwikkelaars, vastgoedinvesteerders en vastgoedverkavelaars combineren de juridische, financiële, technische & stedenbouwkundige kennis om creatieve, coherente en duurzame vastgoedprojecten tot stand te brengen. De BVS begeleidt hen in alle facetten van hun activiteiten

www.upsi-bvs.be

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka – het Vlaams netwerk van ondernemingen – dat 18.000 bedrijven, 69 % van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Vokaalliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK).

www.voka.be/antwerpen-waasland

Gegevens

Datum:
5.10.2021
Tijd:
14:30 - 18:00

Organisator

RES – BVS – VOKA

Locatie

Bluepoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
Berchem, 2600 België
+ Google Maps